Media item

Angst en ellende in het rijk van Kok 08/23

De grimmige theatrale satire ‘Angst en Ellende in het Rijk van Kok’ stelt de vraag aan de orde in hoeverre de Islam in Nederland een bedreiging vormt voor homo- en vrouwenemancipatie. Het stuk van Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch beleefde zijn première op 08-04-1999 en is geïnspireerd op de toenmalige actualiteit

Meer

Aldo, een oudere homo heeft zich met zijn huishoudster opgesloten in zijn souterrain woning. Ze zijn bang voor alles wat anders is, en vooral voor Marokkaanse hangjongeren. Daarover beklaagt hij zich bij zijn bovenbuurvrouw, een PvdA- kamerlid dat carrière hoopt te maken in de politiek en daarvoor de opvoeding van haar zoontje verwaarloost. Aan het eind van de voorstelling is het zoontje ontvoerd door een Hollandse pedofiel, is Aldo afgetuigd door een Hollandse schandknaap, krijgt hij in het ziekenhuis een mooie verstandhouding met een Marokkaanse verpleger en is het kamerlid veranderd in een Moslim-fundamentaliste. 
 
De grimmige theatrale satire ‘Angst en Ellende in het Rijk van Kok’ stelt de vraag aan de orde in hoeverre de Islam in Nederland een bedreiging vormt voor homo- en vrouwenemancipatie. Het stuk van Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch beleefde zijn première door Toneelgroep Amsterdam op 08-04-1999 en is geïnspireerd op de toenmalige actualiteit. De titel verwijst niet alleen naar de contemporaine minister-president (Wim Kok), maar ook naar Brechts 'Furcht und Elend des dritten Reichs'.

Creator:
Toneelgroep Amsterdam, Gerardjan Rijnders (regie) / Erik Lint (video)
Publication date:
8 เมษายน 1999
Length:
05:03

Meer

Contributions:
Rijnders, Gerardjan (regie)
Vleugel, Guus (auteur)
Vorstenbosch, Ton (auteur)
Minderhoud, Laura (dramaturgie)
Gallis, Paul (decor)
Dorp, Elianne van (kostuums)
Mohr, Rosalie (productie)
Boven, Hans (licht)
Hulst, Kees (uitvoerende: Aldo Schaafsma)
Courbois, Kitty (uitvoerende: Miep van Borsselen)
Koolschijn, Hugo (uitvoerende: Roy)
Goslinga, Janni (uitvoerende: Driekje de Wilde)
Boeke, Jasper (uitvoerende: Eddy)
Bruins, Hajo (uitvoerende: een rechercheur)
Renes, Fleur (uitvoerende: een vrouwelijke agent)
Oaïssa, Mimoun (uitvoerende: Kariem)
Toneelgroep Amsterdam (producent)
Type:
video
Original format:
Magnetic tape 
User:
uvathw
Tags: